Recht

Published on maart 7th, 2017 | by Ad van Gestel

0

Vind de juiste advocaat

Heb je een advocaat nodig, dan komt er in een vaak stressvolle periode een boel op je af. De meeste mensen hebben geen diepgaande kennis van ons rechtsstelsel en daardoor is het maken van een keuze erg moeilijk. Om dezelfde reden heb je echter wel zo snel mogelijk juridische hulp nodig. Maar hoe vind je de juiste advocaat?

De juiste, niet de beste

De beste advocaat is in vele gevallen niet de juiste. Je zal misschien voor jouw zaak een specialist nodig hebben die veel weet van dat gebied. Maar hoe weet je wat voor advocaat je nodig hebt? Voordat je op onderzoek uitgaat doe je er verstandig aan om gratis rechtshulp te raadplegen, zoals het juridisch loket of een vakbond. Deze kunnen je advies geven omtrent het soort advocaat je nodig hebt en of dit een specialist moet zijn of niet. Zo kun je alvast een stuk doelgerichter zoeken.

Wel of geen kantoor?

Op een advocatenkantoor werken vaak meerdere advocaten met verschillende specialisaties. Vind je hier een tussen die je aantrekt, dan prima, maar kantoren worden veel gebruikt door bedrijven die ook echt van deze verschillende specialisaties gebruik kunnen maken. Ben je een particulier, dan kan het soms beter zijn een deskundige advocaat te vinden die alleen werkt en gespecialiseerd is in jouw onderwerp.

De Orde van Advocaten en een Vereniging van Specialisten

Ben je op zoek naar een advocaat Breda, dan kun je als laatste nog controleren of hij is aangesloten bij de Orde van Advocaten. In Nederland mag een advocaat zijn beroep niet uitvoeren als hij hier geen lid van is. Ook kun je ervan uitgaan dat hij ook echt specialist is, als hij is aangesloten bij een Vereniging van Specialisten. Hierna heb je waarschijnlijk een advocaat gevonden die je aanstaat. Rest alleen het intakegesprek om te kijken of het klikt, en je zoektocht komt ten einde.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑