Veiligheid

Published on december 26th, 2017 | by Ad van Gestel

0

Veiligheid gaat altijd voor

Veiligheid op de werkvloer is van groot belang. Als er in een bedrijf veel met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt is het zeker belangrijk om een veilige omgeving te bieden. Wanneer er bijvoorbeeld veel met verschillende gassen gewerkt wordt is het essentieel dat de werknemers veilig kunnen ademen, zeker als zich een incident voordoet.

Diverse veiligheidsproducten

Als er een ongeluk plaatsvindt op de werkvloer waarbij gassen vrijkomen is het natuurlijk belangrijk dat je de werknemers zo snel mogelijk evacueert naar buiten of naar een veilige ruimte. Het komt echter ook voor dat dit niet direct voor iedereen mogelijk is. In dat geval dienen ze gebruik te kunnen maken van veiligheidstoestellen. Hierbij kun je denken aan maskers, ademluchtcilinders of ademluchttoestellen. Als ze hierover de beschikking hebben kunnen ze in ieder geval veilig ademen en zich proberen een weg naar buiten te banen.

Hoe werkt een ademluchttoestel?

Ademluchttoestellen bestaan uit verschillende onderdelen. Dit zijn een masker en een longautomaat of een zuurstoffles die eraan verbonden is. Het is altijd slim om een masker zo snel mogelijk op te zetten indien zich calamiteiten voordoen omdat je dan vrij kunt doorademen. In dergelijke situaties probeer je zelf natuurlijk zo snel mogelijk de ruimte te verlaten. Omdat jij vrij kunt ademen met behulp van het ademluchttoestel kun jij anderen ook nog proberen in veiligheid te brengen.

Kijk en vergelijk voordat je een keuze maakt

Een ademluchttoestel is zeker geen goedkope aanschaf maar je hebt er wel wat aan. Als je niet goed weet wat je het beste kunt kopen voor gebruik in jouw bedrijf vergelijk dan eerst wat er allemaal te koop is. Je kunt ook altijd bij een bedrijf zoals G4s advies inwinnen. Zo zorg jij voor de best mogelijke veiligheid binnen jouw bedrijf.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑