Recht

Published on september 5th, 2017 | by Ad van Gestel

0

Steun tijdens een politieverhoor

Als jij bent opgeroepen voor een politieverhoor dan is er een grote kans dat je een verdachte bent in een strafzaak. Dit is een serieuze beschuldiging en tijdens het verhoor dien je een verklaring af te leggen die tot het einde van de rechtszaak gebruikt zal worden. Het is dus belangrijk dat je verklaring er perfect uitziet en dat je geen dingen zegt die later tegen je kunnen worden gebruikt. En nadat de verklaring is ondertekend is het erg moeilijk om deze nog te veranderen. Het is dus niet verstandig om alleen het politieverhoor in te gaan. Je kunt beter meteen de hulp inschakelen van een professionele politieverhoor advocaat.

Voor het verhoor

Gelukkig heeft iedere verdachte in Nederland recht op een advocaat en deze mag je al spreken voordat je het verhoor ingaat. Het wordt vaak ten zeerste aangeraden om voor dit verhoor ook geen verklaring af te geven of andere informatie te geven en gebruik te maken van je zwijgrecht. Een advocaat zal eerst een gesprek voeren alleen met jou en vanaf dat moment vervalt je zwijgrecht. Tijdens dit gesprek kan hij je voorbereiden op wat er in de verhoorkamer kan gebeuren, kan hij je adviseren over je zaak en wat wel en niet te zeggen tegen de politie en kan hij je precies vertellen wat jouw rechten zijn tijdens de procedure.

Tijdens het verhoor

De advocaat zal tijdens het verhoor ook aanwezig mogen zijn, maar hij of zij mag dan niets zeggen. De politie zal jou vragen stellen waar jij alleen antwoord op kunt geven. De aanwezigheid van de advocaat tijdens het verhoor heeft echter wel degelijk nut. De politie is er namelijk op uit om zo snel mogelijk een verklaring van je te krijgen. De advocaat kan inspringen als de politie te opdringerig of onredelijk is en kan het gesprek zo een goed verloop geven. Je staat er ook als verdachte niet alleen voor, dus maak gebruik van je recht op een advocaat.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑