Recht

Published on maart 10th, 2017 | by Ad van Gestel

0

Hoe vind je een goede strafrechtadvocaat?

Strafrechtadvocaten kennen we vooral van de televisie. Het zijn degene die de grootste misdadigers vrij kunnen laten spreken en hierdoor is er veel publiciteit bij betrokken. De beste strafrechtadvocaten komen echter niet op televisie, maar zijn vaak verstopt in hun studeerkamer om hun rechtszaken zo goed mogelijk voor te bereiden. Maar hoe vind je een goede strafrechtadvocaat?

Zelf zoeken of aangewezen krijgen

Er zijn verschillende situaties waarin je een goede advocaat strafrecht nodig hebt, en in de meeste gevallen wordt deze je aangewezen. Als je wordt gearresteerd en daarna wordt je in verzekering gesteld, bijvoorbeeld. Maar als dit niet het geval is en je wordt alleen gedagvaard, dan moet je zelf voor een advocaat zorgen. Als je een laag inkomen hebt is er vaak een subsidie aanwezig (pro deo) waarmee je hulp krijgt bij de financiering. Heb je dit niet, dan zal je moeten betalen wat de advocaat voor zijn diensten vraagt.

Gratis advies

Door eerst gratis advies in te winnen van bijvoorbeeld het juridisch loket, kun je aan namen en adressen komen van de strafrechtadvocaten in jouw omgeving. Ook kunnen ze je antwoorden geven op andere vragen die je misschien nog had. Deze hulp is gratis en het kan geen kwaad om hier gebruik van te maken.

De Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA)

Je kunt als laatste altijd controleren of de strafrechtadvocaat is aangesloten bij de NVSA. Dit is niet verplicht, maar laat wel het initiatief zien van de advocaat om altijd op zoek te zijn naar meer informatie en bijscholing. Daarnaast moeten alle advocaten lid zijn van de Orde van Advocaten. Zijn ze dit niet, dan mogen ze wettelijk hun baan niet uitvoeren. Heb je meer informatie nodig over strafrecht? Dan kun je altijd het Openbaar Ministerie raadplegen.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑